Rituálé 2008

ritualeTáncjáték

Régi bölcsek szerint az élet egy utazás a születés és az örökkévalóság között, amit legtöbben a halálnál feladnak. A Rituálé 2008 ezt a spirituális utazást mutatja be huszonkét stációban, amit a Tarot nagy arkánum lapjai ihlettek.

Főszereplője a néző, akit az előadás egy új, belső utazásra invitál. Tánc-alkímia, utazás egy olyan világba, melynek nyelve ezúttal az ezerarcú tánc lesz: argentin tangó, flamenco, latin-amerikai táncok, magyar néptánc, orientális tánc.

Bemutató: 2008 április, Nemzeti Táncszínház

Az előadás az említett táncműfajok közös eredetét feltételezi – közös szimbolikát, közös lelkületet, közös mondanivalót, és egy ősi mozgásformát, vagyis egy mindenkor létező, nonverbális „nyelvet”.

Az alkotók műfajuk legjelesebb képviselői közé tartoznak, munkájukkal számos díjat és elismerést nyertek el ország- és világszerte. Most egy közös vállalkozásba fogtak, hogy felfedezzék az eddig többnyire populáris formában megjelenített táncok spirituális, filozófiai, vallási, vagy akár szubjektív, érzelmi kapcsolódási pontjait, és talán még annál is többet.

Stáblista

  • Koreográfia és tánc: Alexis Fernandez és Lamboni Anna, Budai László és Glotz Mária, Kiss Gergely, Kovács Tamás, Németh Péter és Lajtai Beatrix, Nieto Mercedes, Puskás Erika, Vámos Veronika.
  • Rendező: Makai Szabolcs