Bemutatkozás

Budai László táncos-koreográfus és táncpedagógus vagyok.

Több mint három évtizedes táncos múltat tudhatok magam mögött. Már több műfajt kipróbáltam. Modern-táncok: Limon-, Graham-, Hammadi-technikák; Jazz-tánc; Balett; Divattánc; Versenytánc, és végül az Argentin tangónál horgonyoztam le.

Elvégeztem egy modern-tánc pedagógusképzőt 25 évesen, később egy koreográfusképzőt is. Olyan tanároktól tanultam, mint Lőrincz Katalin, Berger Gyula, Jeszenszky Endre, Bakó Gábor, Földi Béla, és ahol még a színházi szakma képviselőivel ismerkedtem meg, mint például Gombár Judit, Fuchs Lívia.

A mai napig főként oktatással, koreografálással, fesztiválok, bálok, milongák szervezésével, és az egyesületünk és a klubunk működtetésével foglalkozom.

A Nemzetközi Divattánc Szövetség (IDO) versenyzője és pontozója voltam, a szövetség által szervezett versenyeken Mambó, Argentin Tangó, Hot-Blues és Show-tánc kategóriákból Európa-bajnoki, Világbajnoki és Világkupa-győztes címeket szereztem a partnereimmel, közel 20éven keresztül.

Vezetője és koreográfusa vagyok az Argentin Tangó Táncszínháznak és elnöke a 2004-ben megalakult Tangó Táncszínház Egyesületünknek. Továbbá a 2014-ben megnyitott BudaiTangoClub egyik alapítója és vezetője.

A 2000-es években az önálló darabjaimat folyamatosan nagy sikerrel játszottuk a Nemzeti

Táncszínházban. Ezek létrehozásához a NKA-tól és a Nemzeti Táncszínháztól kaptunk segítséget. 2010 óta az élőzenés tangó előadásainkat, tangó showinkat a Müpa, a Nemzeti Táncszínház, és különböző fesztiválok, színpadán adjuk elő.

Célom az argentin tangó, mint életforma, táncnyelv, kultúra megismertetése tanfolyami, színházi és klub szinten amatőröknek és profiknak.

Jelenleg a feleségemmel, Hegyi Mayával együtt vezetjük a BudaiTangoClub-ot Budapesten és Győrben. 2016 óta segíti a munkámat, ma már együtt tanítunk, fellépéseket szervezünk.

A tangóban a rendszerszemléletet és a kapcsolódás fontosságát hangsúlyozzuk.