conTangos (2015)

Tangó MÜPA 2015 12 23 018Ezen az estén új formákkal szeretnénk eljutni a változatlan lényegig: a tangóban mindig is meghatározó szerepet játszó kapcsolat, egymásra hangolódás, bizalom, ölelés kiegészül modern és kontakt technikákkal.

Tangó – tánc, életérzés, életforma. Egy évszázada született, de ma is él, vonz és megborzongat. A titok talán bennünk rejlik: viharos gyorsasággal változik minden körülöttünk, de alapvető érzelmeink, vágyakozásunk a szeretet, szenvedély, az emberi kapcsolatok, érintés, ölelés, harmónia után örök. A tangóban csak a zene és a stílus változott, a lényeg megmaradt, és segítségével mindenki számára felszínre hozhatók, intenzíven megélhetők ezek a vágyak és érzelmek.

Ezen az estén  új formákkal szeretnénk eljutni a változatlan lényegig: a tangóban mindig is meghatározó szerepet játszó kapcsolat, egymásra hangolódás, bizalom, ölelés kiegészül modern és kontakt technikákkal. Így kerül a színpadon a táncos és általa a néző – külön és együtt- mindinkább közelebb önmagához és másokhoz.

 • Rendező: Budai László
 • Zenekar: Tango Cortina
  – Agnecz Katalin
  – Kálmán László
  – Vámos Veronika
 • Táncosok: az Argentin Tangó Táncszínház táncosai
  – Budai László – Pirity Andrea
  – Bogdán Tihamér – Czidor Katalin – Varga Attila
  – Sinóros-Szabó Botond – Fülöp Nóra – Horváth György
  – Szabó Zoltán – Mórocz Eszter
  – Lovák István – Sámoly Viktória

Előadások:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük