Störr kapitány (2003)

Radnóti Miklós Színház

Koreográfus: Budai László

Élt egyszer egy hatalmas hajóskapitány, úgy hívták, Störr. Bejárta az egész világot. Ura volt a legveszélyesebb helyzeteknek, nem rettent vissza a legvadabb hullámoktól. Semmitől sem félt. Csak attól, hogy a felesége, Lizzy megcsalja. Talán a finom modorú íróval, aki körülötte legyeskedik? Vagy mással? De kivel? És hol volt tegnap este? Kivel szórakozott? Kivel beszélt? Mire gondolt?

„A téboly lakik az emberben. És mindenkiben. A lélek mélyén van a lakása” – írja Füst Milán A feleségem története című világhírű regényében, amely 1942-ben jelent meg, s az örök talányokról: a szerelemről és a szerelemféltésről szól. Darvasi László ebből a varázslatos, szenvedélyes és finom humorú regényből varázslatos, szenvedélyes és finom humorú színpadi változatot írt a Radnóti Színház számára.

Stáblista

  • Írta: Darvasi László
  • Rendezte: Deák Krisztina
  • Koreográfus: Budai László
  • Szereplők: Cserhalmi György, Kováts Adél, Pokorny Lia, Jordán Tamás, Csányi Sándor, Kovalik Ágnes, Koós Olga, Keres Emil, Moldvai Kiss Andrea, Kocsó Gábor, Mészáros Tamás, Miklósy György, Lengyel Tamás, Jarovinszkij Igor