Murvai Dávid

Murvai Dávid Aradról Budapestre költözött, és 2020 szeptemberétől órákat tart a BudaiTangoClubban. Fogadjátok sok szeretettel!

Dávid órái a BudaiTangoClubban:

  • péntek 19:30-20:30 tangó 2 – zenehasználat
  • péntek 20:30-21:30 tangó 1 – ha még sosem tangóztál

Minden pénteken praktilonga Dáviddal 22:00-24:00 között.

Murvai Róbert Dávid vagyok, Aradon születtem és nőttem fel.

2010 februárjában kezdtem társasági táncokat tanulni: angol és bécsi keringőt, salsát, bachatát, cha-cha-chát, egy kis rock’n’rollt és tangót is. Látszólag véletlenszerűen került a tánc az életembe: miután egész gyermekkoromban a számítógéphez, a játékokhoz kötődtem nagyon erősen, és nem űztem semmiféle sportot, 15 éves koromra úgy döntöttem, mozogni kéne már valamit. A labda- és csapatjátékok egyaltalán nem érdekeltek. A régi vágású mozgásformák közül pedig, amelyek nekem tetszenek, mint amilyen a lovaglás, íjászat, vívás, snooker, tánc, kizárólag az utóbbi volt számomra hozzáférhető. Így esett a választás a társastáncra. Annál is inkább, mert három osztálytársam már kb. egy éve járt táncórákra egy aradi klub gyermekcsoportjába. Kézenfekvő volt csatlakozni hozzájuk.

Meglepően hamar bejött a képbe az oktatás is. Edzőnk szerint kb. 3-4 hónap alatt behoztam a lemaradást a társaimhoz képest, és még 2010 decemberében engem tett oda, hogy tartsam meg a gyerekcsoport óráit. Ezután kezdtem járni a felnőtt csoportokba is, hogy a figurák elsajátításával gyorsabban haladjak, majd bekerültem a rueda de casinoval fellépő csapatba. Tanársegéd lettem. Pár évvel később, amikor edzőnk több hónapos turnéra ment külföldre, én vettem át a feladatkörét; akkoriban heti 18 órában oktattam.

Az argentin tangóval 2011-ben találkoztam, szintén “véletlenül”. Kidobta nekem a Google, hogy “pünkösdi tangóbál Budapesten”. Érdekes – gondoltam, és felvettem a kapcsolatot a szervező BTC-vel. A bálon azt tapasztaltam, hogy ez az argentin tangó egészen más, mint amit én addig “tangó” címszó alatt ismertem és tanultam. Sokkal jobban tetszett, mondhatni teljesen elbűvölt. Az év júliusában vettem részt először argentin tangó órán, méghozzá a Laci és Andi egy hetes intenzív győri táborán. Máig nem voltam “rendes”, rendszeres tangóórán. Minden, amit tudok, táborok, intenzív hétvégék, fesztiválok, no meg sok önképzés eredménye.

A tangóra vonatkozó filozófiámat a zene ismerete és kreatív használata határozza meg. A zene volt az első számú támaszom, amikor két tábor, fesztivál stb. között otthon nem volt kitől vagy hol tanulnom. Rengeteget hallgattam a tangózene minden ágazatát, és úgy gondolom, ez az önmagát képző tangótáncos legnagyszerűbb eszköze. A természetességet, az őszinte és zenés táncot szeretem.

Nagyon élevezem a DJ-zés folyamatát is, ez mindig jó alkalmat ad még több tangózenét megismerni, illetve imádom látni, amint az emberek élvezik a zenét, a táncot.