A lovakat lelövik, ugye? (2012)

alovakatlelovik2Vígszínház

Koreográfus-munkatárs: Budai László, Pirity Andrea

A legendás regény és film új színpadi változata különleges, műfajteremtő előadás, ahol a zene, a tánc és a szöveg egyformán fontos eleme a produkciónak. A történet szerint egy fürdőhelyen maratoni táncversenyt rendeznek, ahol a nyeremény reményében éjjel-nappal, kifulladásig táncolnak a párok. A szörnyű fizikai fáradtság, a gyilkos testi-lelki hajsza közben emberi sorsok villanak föl, barátságok és szerelmek története bontakozik ki.

Horace McCoy regénye és az abból készült film is az első nagy gazdasági válság idején játszódik. A Vígszínház új átirata azonban a mába helyezi a történetet, Magyarországra, hiszen az aktuális helyzet összecseng az eredeti mű alaphelyzetével.

Az előadás, melyben szinte a teljes társulat szerepel, igazi embert próbáló kihívás, hihetlen koncentrációt és állóképességet igénylő feladat. Eszenyi Enikő új rendezésében olyan kiváló alkotótársak működtek közre mint Presser Gábor, Duda Éva, Kopek Gábor, Füzér Anni, Bartha Andrea, Dinyés Dániel, Furák Péter, ifj. Zsuráfszki Zoltán és Budai László.

vigszinhaz.hu

Stáblista: 

  • Szerző: Horace McCoy
  • Rendező: Eszenyi Enikő
  • Rendező munkatársa: D. Mucsi Zoltán, Pintér Beáta
  • Szereplők: Bata Éva, Lengyel Tamás, Hegyi Barbara, Hegedűs D. Géza, Börcsök Enikő, Mészáros Máté, Járó Zsuzsanna, Telekes Péter, Majsai-Nyilas Tünde, Molnár Áron, Réti Adrienn, Nagy Dániel Viktor, Herczeg Adrienn, Rétfalvi Tamás, Péter Kata, Józan László, Igó Éva, Hullan Zsuzsanna, Kerekes József, Varga Klári, Gyuriska János, Hekler Melinda, Ágoston Péter, Pindroch Csaba, Csőre Gábor, Borbiczki Ferenc, Kútvölgyi Erzsébet, Dengyel Iván, Szőcs Artur, Börcsök Enikő, Igó Éva, Géczi Zoltán, Rétfalvi Tamás, Bodor Böbe, Viszt Attila
  • Koreográfus: Duda Éva
  • Koreográfus-asszisztens: Gulyás Anna
  • Koreográfus-munkatárs: Ifj. Zsuráfszky Zoltán, Budai László, Pirity Andrea

 

Egy hozzászólás “A lovakat lelövik, ugye? (2012)” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: L&A CV - BudaiTangó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük