Bál a Savoyban (2004)

Budapesti Operettszínház

Ábrahám Pál méltán világsikert aratott operettje Nizzában játszódik.

Most érkezik haza nászútjáról a Faublais házaspár. Aristide de Faublais márki és neje a szép Madleine a kiadós mézeshetek után is irigylésre méltóan imádják egymást. Csakhogy váratlanul közbeszól a férj kissé viharos múltja, La Tangolita, argentin táncosnő személyében. A márki, szakításkor kitöltetlen váltót nyújtott át a művésznőnek, ami egy bármikor beváltható, éjszakai együttlétről szól. S ezt a tartozást, Tangolita a Savoy Hotel nagyszabású bálján óhajtja bekaszirozni. Madeleine – megsejtve a dolgot – ugyancsak megjelenik a szóbanforgó bálon, méghozzá könnyűvérű csábnő formájában.

S hogy még nagyobb legyen a bonyodalom, a szerelmi kavarodásba keveredik: Daisy Parker, Madeleine Amerikából érkezett barátnője, mellesleg sikeres zeneszerző, valamint a márki barátja, Musztafa bej, a párizsi török nagykövetség attaséja. Persze ez az aranyos, mókás mese végtére is csak ürügy arra, hogy szenzációs Ábrahám-örökzöldek hangozhassanak el, s a színészek kedvükre énekelhessenek, táncolhassanak, lubickolhassanak a jobbnál-jobb szerepekben.

Stáblista

  • Szerző: Ábrahám Pál
  • Rendezte: Eszenyi Enikő
  • Díszlet: Langmár András
  • Szereplők: Kékkovács Mara, Dénes Judit, Homonnay Zsolt, Siménfalvy Ágota, Bódi Barbara, Kiss Zoltán, Kalocsai Zsuzsa, Keller Károly, Oláh Tibor, Bács Ferenc, Földesi Anita, Tihanyi Lívia, Imre Sebastian Zsolt